2021'de Daha Fazla Trafik Çekecek İlk SEO Eğilimi

2021'de Daha Fazla Trafik Çekecek İlk SEO Eğilimi

2021'de Daha Fazla Trafik Çekecek İlk 10 SEO Eğilimi

 

Arama motoru optimizasyonu (SEO), potansiyel müşterileri web sitenize çekmenin en etkili yollarından biridir. Ama olay şu - onu doğru şekilde kullanmanız gerekiyor. İstatistiklere göre , Google'da her gün tahmini 3,5 milyar arama yapılmaktadır. Ancak Google arama yapanların yalnızca % 0,78'i ikinci sayfadaki sonuçları tıklarken, Google'ın organik arama sonucundaki 1 numaralı sonuç, ortalama % 31,7'lik bir TO alır .

Organik trafik oluşturmak için, SERP'nin birinci sayfasında sıralamanız gerekir. İşte SEO'ya ihtiyacınız olan yer burası. Bununla birlikte, SEO sürekli olarak gelişmektedir. Bu yazıda, SEO başarısı için 2021'de yararlanabileceğiniz 10 önemli eğilimi ele alacağız. Onlar içerir

  1. Temel Web Hayati Değerleri 
  2. Google'ın BERT
  3. Anahtar kelime araştırması
  4. Orijinal içerik
  5. Sesli arama
  6. Yapay zeka
  7. Video pazarlama
  8. Öne çıkan snippet'ler
  9. Etkileyici SEO
  10. EAT ve markalı SEO

Her trendi açıklayacağız ve her biri için optimize etmek için ipuçları, öneriler ve kaynaklar sunacağız.

2021'de yararlanılacak SEO trendleri

Yukarıda belirttiğimiz gibi, daha üst sıralarda yer almak veya basitçe sıralamanızı korumak için, SEO stratejinizi Google'a uygun olarak, algoritması geliştikçe değiştirmeye devam etmeniz gerekir . İşte 2021 için hangi araçları kullandığınızı ve stratejilere öncelik verdiğinizi bildirmek için en önemli SEO ve Google trendlerinin bir dökümü.

1. Google sıralama faktörü olarak Temel Web Vitals

Mayıs 2020'de Google ,  kullanıcı deneyimini ölçmek için kullanılacak Temel Web Vitals adlı üç yeni ölçümü duyurdu : Yükleme, Etkileşim ve Görsel Kararlılık. Her üç ölçüm de temelde tek bir şeyle ilgilidir ve bu sayfa hızıdır: sayfa ne kadar hızlı yüklenir, ne kadar kısa sürede etkileşime girer ve yüklenirken ne kadar kararlıdır.

 

Temel Web Vitals,  Mayıs 2021'de Google'ın  sıralama faktörleri arasında olacak, yani ilk sayfada görünmek için bunlara çok dikkat etmeniz gerekecek . Örneğin, eşit derecede alakalı içeriğe sahip iki sayfa varsa, kullanıcı deneyimi ölçümleri, arama motoru botlarının hangisinin daha yüksek sıralanması gerektiğine karar vermesine yardımcı olacaktır . Daha  küçük işletme SEO stratejileri burada .

2.  Google'ın BERT'si amaç eşleşmelerini arar

Google'ın BERT algoritması (Transformers'dan Bidirectional Encoder Representations), aramaları ve kullanıcıların gerçekte ne aradıklarını daha iyi anlamak için makine öğrenimi (ML) ve doğal dil işleme (NLP) kullanır. 70'den fazla dilde ve Google İngilizce'deki hemen hemen her sorgu için çalışır.

Google'ın BERT güncellemesiyle, Google arama motoru botları çok daha "konuşkan" hale geldi, bu nedenle artık Google'ın algoritması, arama yapanın amacını yorumlayabilir. Basit bir deyişle, Now Google, insan beyni gibi şeyleri anlayabilir.

Bunun anlamı, içerik- amaçlı uyumsuzluklara sahip web sitelerinin olumsuz etkileneceğidir. Bu uzun biçimli içerik ne kadar ayrıntılı veya yüksek kaliteli olursa olsun , kullanıcının amacını tatmin etmiyorsa, BERT sizinkini yok sayacak ve verilen sorgunun amacını karşılayan başka bir içerik parçasını tercih edecektir.

Unutulmaması gereken bir nokta, Google BERT'nin algoritmik bir ceza olmadığıdır. Arama sorgularını ve içeriği insanlar olarak anlayarak kullanıcılar için en alakalı ve yararlı içeriği filtrelemeye yardımcı olan Google arama motorunun bir parçasıdır. Bu yüzden sitelerin sıralamasını düşürmez veya cezalandırmaz . Yalnızca kullanıcılara en iyi sonuçları gösterenlere iyilik yapacak, Google'ın her zaman yapmaya çalıştığı şey budur.

İçeriğiniz bir kullanıcının aradığını sağlamıyorsa, içeriğiniz BERT dostu değildir ve uzun vadede bu anahtar kelime için sıralama yapamazsınız . Bu nedenle, kullanıcının amacını karşılayan değerli içerik yayınlamak size yardımcı olabilir.

Google'ın BERT'i için nasıl optimize edilir?

Arama amacı, kullanıcının bir Google aramasına belirli bir anahtar kelimeyi yazarken tam olarak aradığı şeydir. Bir soruya cevap mı arıyorlar? Bir seçenek listesi mi? Nasıl yapılır öğreticisi? Yoksa bir ürün satın almak ve yorumları okumak mı istiyorlar ? Kullanıcıların Google arama çubuğuna getirdiği pek çok amaç vardır, bu nedenle içeriğinizin ve anahtar kelime amacının eşleştiğinden emin olmak önemlidir.

Örneğin, birisi Google'da anahtar kelime olarak "seo" arıyorsa, bu, kullanıcının SEO hakkında bilgi sahibi olmak istediği anlamına gelir. Ancak, bir kullanıcı anahtar kelime olarak " seo hizmetleri " arıyorsa, bu, kullanıcının " seo hizmetleri " için birini aradığı anlamına gelir . Dolayısıyla "seo" anahtar kelimesi bilgilendirici bir anahtar kelimedir, "seo hizmetleri" ise ticari bir anahtar kelimedir.

Ancak bazı anahtar kelimeler "seo uzmanı" gibi çok amaçlı anahtar kelimeler olabilir Belki de onu arayan kişi işe almak için bir SEO uzmanı arıyor veya bir SEO uzmanı olmak istiyor.

İçerik üzerinde çalışmaya başlamadan önce her zaman Google'da bir anahtar kelime arayın! T onun stratejisi, emin içerik oluşturmak için zaman çekmeden önce başarılı olur olabilmesi için bir anahtar kelimenin niyet anlamamıza yardımcı olacaktır.


Yorum(0)

  1. Henüz onaylanmış bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yazın!

Yorum Yap